{"message":"Document not found."} Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΑΜΦΙΑΛΗΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ο σύλλογός μας έχει καταβολές και από ανθρώπους, που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, μετά την Μικρασιατική καταστροφή και που δημιούργησαν νέες στην περιοχή μας, την Αμφιάλη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Έλληνες πραγματικοί, εμπνεόμενοι από τα ιδανικά της φυλής των αρχαίων προγόνων, του αθλητισμού και του πολιτισμού, δημιούργησαν διάφορες αθλητικές ομάδες. Νοσταλγοί των χαμένων – αξέχαστων – πατρίδων, έδωσαν ονόματα όπως : «ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ», «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ», κ.ά.

Μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο τα σωματεία αυτά συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν την «ΕΝΩΣΗ ΑΜΦΙΑΛΗΣ».Η ομάδα του συλλόγου μας είχε κα έχει πάμπολλες διακρίσεις και τίτλους, τόσο στον Ποδοσφαιρικό Πειραϊκό χώρο, όσο και στην Καλαθοσφαίριση αλλά και παλιότερα στον στίβο. Τα γραφεία μας κοσμούν δεκάδες κύπελλα και διακρίσεις. Το ιστορικό μας σωματείο καλλιεργεί επί σειρά ετών τον πολιτισμό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Με πρωτοβουλία των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων Ένωση Αμφιάλης και Γυμναστικού Συλλόγου Αμφιάλης «Ο Φειδιππίδης» και ιδιαιτέρως με τις προσπάθειες του επίτιμου προέδρου  Κουλιέρη Γιώργου ξεκίνησε μία προσπάθεια συνένωσης με την δημιουργία τμήματος καλαθοσφαίρισης. Το τμήμα καλαθοσφαίρισης δημιουργήθηκε το 1985 και λειτουργεί υπό το πρίσμα που περιγράψαμε παραπάνω και σύμφωνα με το νόμο 2725 / 1999 ( περί επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού).

Η Ένωση Αμφιάλης είναι ένας ερασιτεχνικός μη κερδοσκοπικός αθλητικός σύλλογος που σκοπό έχει να παρέχει τη δυνατότητα άθλησης στα παιδιά του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και της ευρύτερης περιοχής, να αναδείξει την αξία του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας και μέσα από τα ομαδικά αθλήματα να αναπτύξει την συνεργασία μεταξύ των παιδιών, των γονέων και των άλλων συλλόγων και τέλος να δημιουργήσει στο μέλλον ανδρικές ομάδες με αθλητές από τα τμήματα υποδομής της.

Στο τμήμα καλαθοσφαίρισης λειτουργούν τμήματα ανδρικού, εφηβικού και παιδικού, καθώς και ακαδημίες για παιδιά 5-15 ετών με συνολικό αριθμό αθλητών των τμημάτων μπάσκετ να ξεπερνά τα 250 άτομα, ενώ συνολικά το σωματείο έχει πάνω από 400 αθλητές. Στις ακαδημίες καλαθοσφαίρισης διδάσκουν διακεκριμένοι προπονητές και πρώην καλαθοσφαιριστές εθνικών κατηγοριών με αγάπη και μεράκι για το άθλημα και την νεολαία της περιοχής .

Το ανδρικό τμήμα καλαθοσφαίρισης έχει αγωνιστεί και στην Γ΄ κατηγορία ΕΣΚΑ (πριν την διάσπαση σε ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ) ,την σεζόν 2002-2003  στην Γ΄ κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ ,ενώ την σεζόν 2005-2006 στην Β’ κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ. Από τα φυτώρια του έχουν αναδειχθεί αρκετοί αθλητές οι οποίοι αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Στην Ένωση Αμφιάλης πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι για τα παιδιά μία νέα πρόκληση που μπορεί να προσφέρει βελτίωση των δεξιοτήτων τους και πολύ διασκέδαση.

Επιμένουμε ότι είναι απαραίτητο τα παιδιά να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες για να μάθουν να αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις, να δοκιμάζουν τα όρια των ικανοτήτων τους, να συνεργάζονται με τα μέλη της ομάδας, να καταλάβουν τι σημαίνει υγιής συναγωνισμός και να νιώθουν περηφάνια για την προσπάθεια τους ανεξάρτητα από το αν καταλήγει σε νίκη ή ήττα.

Αντιλαμβανόμαστε το άθλημα του μπάσκετ ως μέσο εκπαίδευσης όλων  των μελών της ομάδας αθλητών-τριων, γονέων, παραγόντων και φιλάθλων.

Η ομάδα της Ένωσης Αμφιάλης είναι ένας οργανισμός που δίνει ίσες ευκαιρίες για συμμετοχή σε όλους, ενημερώνει και εξηγεί τους ρόλους του αθλητή, προπονητή, παράγοντα, γονέα ,θεατή και διδάσκει το σεβασμό στους κανόνες, προς τους συναθλητές, αντιπάλους, διαιτητές, παράγοντες κλπ.

Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη θετικών αξιών και του προσωπικού ήθους, να αναδείξουμε την κοινωνική διάσταση του αθλητισμού με τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώσουμε αθλητική και κοινωνικής παιδεία.

To Top