Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ο σύλλογός μας έχει καταβολές και από ανθρώπους, που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, μετά την Μικρασιατική καταστροφή και που δημιούργησαν νέες στην περιοχή μας, την Αμφιάλη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Έλληνες πραγματικοί, εμπνεόμενοι από τα ιδανικά της φυλής των αρχαίων προγόνων, του αθλητισμού και του πολιτισμού, δημιούργησαν διάφορες αθλητικές ομάδες. Νοσταλγοί των χαμένων – αξέχαστων – πατρίδων, έδωσαν ονόματα όπως : «ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ», «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ», κ.ά.

Μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο τα σωματεία αυτά συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν την «ΕΝΩΣΗ ΑΜΦΙΑΛΗΣ».Η ομάδα του συλλόγου μας είχε κα έχει πάμπολλες διακρίσεις και τίτλους, τόσο στον Ποδοσφαιρικό Πειραϊκό χώρο, όσο και στην Καλαθοσφαίριση αλλα και παλιότερα στον στίβο. Τα γραφεία μας κοσμούν δεκάδες κύπελλα και διακρίσεις. Το ιστορικό μας σωματείο καλλιεργεί επί σειρά ετών τον πολιτισμό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Με πρωτοβουλία των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων Ένωση Αμφιάλης και Γυμναστικού Συλλόγου Αμφιάλης «Ο Φειδιππίδης» και ιδιαιτέρως με τις προσπάθειες του επίτιμου προέδρου  Κουλιέρη Γιώργου ξεκίνησε μία προσπάθεια συνένωσης με την δημιουργία τμήματος καλαθοσφαίρισης.

Οι προσπάθειες αυτές απέβησαν καρποφόρες και το αθλητικό έτος 2002-2003 η ομάδα καλαθοσφαίρισης ανέβηκε στην Γ΄ κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ ενω την σεζόν 2005-2006 ανέβηκε και στην Β’κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ. Το τμήμα καλαθοσφαίρισης δημιουργήθηκε το 1985 και λειτουργεί υπό το πρίσμα που περιγράψαμε παραπάνω και σύμφωνα με το νόμο 2725 / 1999 ( περί επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού).

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης έχει αγωνιστεί και στην Γ΄ κατηγορία ΕΣΚΑ πριν την διάσπαση σε ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ και από τα φυτώρια του έχουν αναδειχθεί πολλοί αθλητές. Στο τμήμα καλαθοσφαίρισης λειτουργούν τμήματα ανδρικού, εφηβικού και παιδικού, καθώς και ακαδημίες για παιδιά

Ο συνολικός αριθμός των τμημάτων υποδομής ξεπερνά τα 200 άτομα ενω συνολικά το σωματείο έχει πάνω απο 250 αθλητές.

Στις ακαδημίες καλαθοσφαίρισης διδάσκουν διακεκριμένοι προπονητές και πρώην καλαθοσφαιριστές εθνικών κατηγοριών με αγάπη και μεράκι για το άθλημα και την νεολαία της περιοχής .

Ο σύλλογός μας έχει ιστορία και σε τμήματα κλασσικού αθλητισμού, στα οποία επίσης έχουν αναδειχθεί πολλοί αθλητές οι οποίοι έχουν φέρει μεγάλες διακρίσεις όχι μόνο στην ομάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου .

i-click2644

(Visited 812 times, 2 visits today)
To Top